Over
Chr
Vermeer


Oorspronkelijk is het bedrijf opgericht door de heer Chris Vermeer in 1954 te Loon op Zand. Vader van vijf kinderen, waarvan drie van zijn zoons in dienst zijn gegaan bij het familiebedrijf. Gedurende de jaren nam het wagenpark toe. In de jaren tachtig nam de groei van de onderneming sterk toe. Door onder ander deze toename was de huidige locatie in Loon op Zand ineffienct geworden.
Om verder groei te realiseren heeft Chr. Vermeer Transport in 1990 een transportbedrijf overgenomen te Dongen. Door deze overname was het bedrijf in staat haar diensten verder te ontwikkelen. Zo werd in 1995 de nieuwbouw van een kantoorpand, warehouse en vrachtwagenwerkplaats gerealiseerd.
Enkele jaren later, in 2003, vond een splitsing plaats. Dit om meer diepte te geven aan de specialisatie van de transportdiensten. Bij deze splitsing zijn de oudste twee broers verder gegaan met het "Speciaal Transport". Alle overige diensten werden voortgezet door de jongste broer, de heer Christiaan Vermeer.

 
Onder leiding van de heer Christiaan Vermeer werd de onderneming meer gedigitaliseerd en werden diverse werkzaamheden geautomatiseerd. Naast het inzoomen op haar eigen werkzaamheden, werd er ook naar transport in een breder beeld gekeken.
Dit heeft ertoe geleid dat in 2007 Chr. Vermeer Transport een alliance is aangegaan met andere degelijke transportbedrijven, om zo efficienter om te gaan met de uitvoering van fijnmazige distributie. Een continue samenwerking die ernaar streeft dit fijnmazige transport naar een hoger niveau te tillen. Een alliance waar u wellicht van heeft gehoord, namelijk Netwerk Benelux. Naast het onderzoeken van kansen in samenwerkingsverbanden, is Chr. Vermeer Transport ook innovatief op het gebied van ontwikkelingen.

Zo werd Chr. Vermeer Transport in 2009 de eerste transporteur in Nederland die rijdt op vloeibaar biogas (LBG). De brandstofsoort waarin de toekomst ligt voor een beter milieu. Momenteel bestaat het wagenpark van Chr. Vermeer Transport uit diverse voertuigen die op LBG en LNG rijden.

Gedigitaliseerd
en
Geautomatiseerd 

Onze
vestigingen


In 2011 wordt de onderneming Auction Logistics B.V. opgericht. Een onderneming die gericht is op de aan- en afvoer van te veilen goederen voor veilingbedrijven, alsmede de handling, montage en demontage van de goederen. Een niche branche die goed aansluit met de werkzaamheden van Chr. Vermeer Transport.
Het bedrijf is in de jaren gegroeid naar 65 trucks, waaronder diverse biogastrucks, hoofdzakelijk van het merk DAF. De rode voertuigen zijn een bekend gezicht op de Europese wegen.
Vestigingen
Chr. Vermeer Transport heeft een viertal vestigingen, namelijk:
  • Chr. Vermeer Transport B.V. te Dongen (NL)
  • Chr. Vermeer transport B.V. te Tilburg (NL)
  • Chr. Vermeer Transport B.V.B.A te Beerse (BE)
  • Chr. Vermeer Transport Sp. z o.o. te Strzelin (PL)